Organizador del espectáculo:

Consell Comarcal del Pallars Jussà

Web
 
Normativa
 
Contactar
 

Mur, guspira del MNAC dis. 02/05/2020 -18h

Mur (Pallars Jussà) / 2020-05-02 18:00h

 
ACTIVITAT SUSPESA !!!

INTRODUCCIÓ

Per què les pintures romàniques de l'Església de Santa Maria de Mur estan al Museu de Belles Arts de Boston?
Qui va iniciar l'arrencament i la venda?
Qui va encendre l'alarma per preservar els tresors que dormien a les esglèsies del Pirineu?
Com es va iniciar la col·lecció més important de pintures del romànic català que admirem avui al Museu Nacional d'Art de Catalunya?

COMEDIANTS ha creat una proposta teatral itinerant i participativa, al voltant de l'esglèsia de Santa Maria de Mur, per intentar donar resposta a les preguntes plantejades.

El públic forma grups i va d’un espai a un altre, per fer-se una idea dels fets ocorreguts fa 100 anys en aquell mateix indret.

SINOPSI

Els fets ocorreguts a Santa Maria de Mur l’any 1919 van suposar un punt d’inflexió en la preservació de l’art a Catalunya i foren determinants per a promoure la protecció de l’art sacre pirinenc. La principal conseqüència va ser la posada en marxa per part de la Mancomunitat de Catalunya de la Campanya de Salvament del Romànic català, en el marc de la qual els frescos de les esglésies del Pirineu van ser arrencats i dipositats a l’actual Museu Nacional d’Art de Catalunya (MNAC). És precisament gràcies a aquesta campanya que el MNAC disposa avui en dia d’una de les millors col•leccions de pintura mural romànica a nivell mundial.

DIES DE LA REPRESENTACIÓ I HORARIS:
Divendres 01/05/2020 a les 18 hores.
Dissabte 02/05/2020 a les 12 hores.
Dissabte 02/05/2020 a les 18 hores.
*** Si voleu comprar entrades d'una sessió diferent a la que esteu ara, aneu a la pàgina principal d'INSCRIPCIONS.CAT a l'apartat VENDA D'ENTRADES.

PREU DE LES ENTRADES: 15€
Preu entrada infants fins a 6 anys: 5€

CAL TENIR PRESENT QUE:
- És un espectacle itinerant: no hi ha butaques (durada aproximada 1h 45 min).
- Es prega arribar amb 30 minuts d'antelació.
- Un cop iniciat l’espectacle, si s’hagués d’anul·lar per causes meteorològiques, no es retornarà l’import de l’entrada.