Organitzador de la cursa:

Agrupació Excursionista ’Catalunya’

Web
 
Reglament
 
Contactar
 

La Ribalera 2022 - Marató (42 km/+3090 m)

Tírvia / 2022-06-19 06:30h

Llistat d'Inscrits
  
 
La IX CURSA PER ALTA MUNTANYA LA RIBALERA 2022 serà una realitat el proper 19 de Juny.

La Marató, amb sortida al poble de Tírvia, té com a objectiu arribar a un dels cims amb una de les vistes més privilegiades dels Pirineus, el Pic del Salòria, de 2789 m.

Per arribar-hi, els corredors hauran de vèncer un desnivell considerable. El primer tram d’uns 4 Km i uns 500 m de desnivell positiu arriba prop del Farro a través d’un corriol que transcorre pel mig d’un bosc de pi roig. Des d’aquest punt els corredors tindran unes vistes privilegiades del poble de Tírvia amb els Pirineus de fons com a testimoni.

A partir d’aquest punt, el recorregut se suavitza a través d’un tram força pla i amb pujades suaus fins a les Bordes de la Coma, tot gaudint de les vistes de la Coma de Burg i dels pobles de Burg, Farrera, Alendo, Mallolís, Montesclado i Glorieta de Montesclado. A Bordes de la Coma, comença una pujada d’uns 4,5 km fins al Coll de Màniga on continuarà cap al Pic de Màniga, de 2515 m, des d’on podran observar el majestuós Pic del Salòria.

Per arribar-hi, els corredors correran pel fil de la serra del Covil passant pel Portarró de Sabollera de 2423 m. Combinant continues pujades i baixades, arribaran a l’últim tram de pujada que els durà al sostre de la cursa, tram curt però força dret i tècnic. Des del Pic del Salòria, que és un cim aïllat de 2789 m i sense cap destorb visual proper, hom pot observar en qualsevol direcció la immensitat dels Pirineus i la serralada del Cadí.

Amb les piles carregades, començaran una baixada força dreta i tècnica fins a la Collada de Conflent 2177 m. Des d’aquest punt es puja entre el Bony de Trescul i Bony de la Costa per arribar al Coll del Bony Moscater d’on es gaudeix de la fantàstica vista del Pic de Salòria des d’una nova perspectiva, així com de les serralades que l’envolten, fins a les Bordes de Conflent.
Encara faltaran força kilòmetres per tornar a Tírvia, però abans els corredors hauran de vèncer l’última pujada fins a la Font Negra 2339 m. Des d’aquí, ja només quedaran 12 kilòmetres de pura baixada per arribar a Tírvia, una baixada llarga i molt ràpida a través de prats de muntanya en el seu inici i per corriols pel mig de bosc i camins en els últims trams. Durant la baixada els corredors passaran pels pobles de Farrera i de Glorieta de Montesclado.

En resum, la Cursa per Alta Muntanya LA RIBALERA, transcorre per un indret privilegiat, força desconegut i molt verge. La major part del recorregut fa via per camins de muntanya poc fressats, pocs trams passen per pista forestal i pràcticament no es trepitja ciment.

Us hi esperem!