Organitzador de la cursa:

Club Esquí La Pobla de Segur-Aj. Torre de Capdella

Web
 
Reglament
 
Contactar
 

La Cabanera 2021 - 22km

La Pobleta de Bellveí / 2021-09-11 08:00h

Llistat d'Inscrits
  
 
La segona edició de la Cabanera 21’ tindrà com a punt de sortida i arribada a la Pobleta de Bellvehí. Continuem amb la idea d’anar canviant d’itinerari cada any per tal de posar en valor i donar a conèixer el patrimoni dels camins de la Vall.

Enguany també hem preparat dues modalitats, la cursa de 22km i 1.478m de desnivell positiu acumulat i, la marxa de 13.3km i 872m de desnivell positiu acumulat.

La cursa de la Cabanera surt de la Pobleta direcció el camí d’Envall fins arribar al poble (pk 2.5). Creuem el poble d’Envall i continuem el sender fins al Dolmen de la Cabaneta, sepulcre megalític de l’edat del Bronze (fa entre 4500-4000 anys) i que fou reconegut per primera vegada l’any 2007 pels veïns i veïnes d’Envall. Del dolmen pugem fins el Cogulló 1.569m (pk 4.7) on ja podrem gaudir d’unes fantàstiques vistes dels dos Pallars i tenim el primer avituallament de líquids.

Des del Cogulló anirem per Serra Espina fins l’ermita Sant Quiri 1.834m (pk 8.7) i punt més alt de la cursa. En aquest tram de 4km els corredors podran gaudir de vistes a 360 graus dels pobles de la vall amb els cims de fons, que transcorre per la línia divisòria del Pallars Jussà i el Sobirà.

Un cop arribats a Sant Quiri, refarem un quilòmetre del recorregut fins el Cap de la Ginebrera per enfilar la baixada a Pobellà (pk 13) pel serrat de Rascars i agafar l’antic camí de Gramenet fins al poble de Pobellà, on tenim un segon avituallament de sòlids i líquids. La cursa continua cap a Paüls i la Plana de Mont-ros (pk 16.6), creuant el poble fins enllaçar amb el camí de pujada que ens menarà a Beranui.

Des de Beranui agafem l’antic camí de la Pobleta fins la corba de Rap i haurem de fer 800m de la carretera L-503, fins agafar el bonic camí de ribera a l’alçada de la Font del Moro que ens portarà fins la plaça de la Pobleta.

L’hora de sortida serà a les 8:00h de l’aparcament de Cal Metge. La cursa acabarà en aquest mateix punt. El temps màxim per fer el recorregut de La Cabanera serà de 6h 30min.
Seguiment Cursa
Classificacions
Podis
Diplomes